Contact : 0477 66 85 04

Werkwijze

SofieDeWeghe-7362 - kopie

Ik ben in 2005 afgestudeerd als arts.

Vanaf toen tot heden heb ik ervaring opgedaan als assistent (kinder- en jeugd)psychiatrie en als CLB-arts.

Als CLB-arts (manama jeugdgezondheidszorg) heb ik de groei opgevolgd van kinderen en heb ik gewerkt rond preventie en aanpak van overgewicht, ondergewicht of zorgen over het eetpatroon.

Doorheen de jaren ben ik meer en meer geboeid geraakt door de relatie tussen voeding en gezondheid. Daarom heb ik in 2016 een diploma voedingsdeskundige behaald en blijf ik me bijscholen over wetenschappelijke evoluties.

Intussen heb ik het certificaat mindfulness trainer behaald.

Hoe werk ik?

Ik zoek met de patiënt wat voor hem of haar een gezond en haalbaar voedingspatroon is. De nadruk ligt ook niet zozeer op het strikt opvolgen van schema’s, maar op zoeken wat werkt. Op die manier komen we samen tot een goed individueel schema. En dit is individueel verschillend. Sommige mensen zullen zich bv goed voelen met minder koolhydraten, bij anderen werkt dit minder goed. Hiervoor gebruik ik de opgedane wetenschappelijke kennis over voeding. Maar kennis is niet genoeg om een voedingspatroon blijvend te veranderen.

Door middel van methodes uit mindfulness en intuïtief eten is het mogelijk meer rust te krijgen rond voeding en beter signalen van je lichaam op te vangen. vb Wanneer heb ik honger en wanneer ben ik verzadigd?

En het helpt ook om inzicht te krijgen waarom je eet: Eet ik omdat anderen aan het eten zijn? Of eet ik minder omdat ik aan het lijnen ben? Eet ik omdat ik gefrustreerd ben door een situatie?

Dit vraagt wel enige inzet en reflectie. Het veranderen van je relatie met eten, vraagt tijd, het is een groeiproces.